mandag den 17. november 2014

Blokadepressemeddelelse




Studerende blokerer Danmarks største universiteter: Vi bliver, til kravene er opfyldt

Onsdag den 19. november blokerer studerende i København og Aarhus deres universiteter. Blokaden er indkaldt af den universitetspolitiske gruppe et andet universitet. På Københavns Universitet indtager de studerende Institut for Medier, Erkendelse og Formidlings administrationsgang, mens man på Aarhus Universitet barrikaderer Rektoratsbygningen, hvor der også er indkaldt til demonstration kl. 10.

Den nuværende indretning af universitetet er udemokratisk
”Dimensioneringsplanerne bliver som alle andre reformer gennemført hen over vores hoveder. Det finder vi os ikke længere i. Vi nedlægger arbejdet for at forsvare universitetet, og vi bliver, til vores krav er opfyldt – eller vi bliver fjernet,” udtaler et andet universitet og uddyber:

”Vi blokerer, fordi vi ikke vil finde os i den måde, hvorpå regeringen, nu med rektorernes åbenbare accept, behandler universitetet. Hvis regeringen reducerer universitetet til en fabrik, er vores eneste mulighed at sabotere maskineriet lokalt. Vi ønsker med blokaden at gøre det klart, at den førte universitetspolitik ikke tolereres. Vi vil gerne i dialog med regeringen om, hvordan universitetet bør indrettes.”

Gruppen har derfor indkaldt til nationale blokader og demonstrationer under følgende overskrifter:

TRÆK NEDSKÆRINGERNE TILBAGE (væk med fremdriftsreform og dimensioneringsforslag)

LAD VIDEN OG UDDANNELSE VÆRE MÅL FOR UNIVERSITETET, IKKE ERHVERVSRELEVANS (erhvervslivet ud af universiteternes bestyrelser)

Hurtigt voksende protester
Beslutningen om at blokere blev enstemmigt vedtaget på åbne møder i hhv. København og Aarhus i den forgangne uge. Der er planlagt møder på Roskilde Universitet og Center for Sundhed og Samfund på Københavns Universitet.

Blokaden i København finder sted på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet, Karen Blixens Vej 4, 2300 København S.
Blokaden i Aarhus finder sted på Rektoratet på Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C.

kontakt: etandetuniversitet@gmail.com 
facebook.com/etandetuniversitet