mandag den 17. november 2014

et andet universitet i uniavisen

Vi adskiller os grundlæggende fra andre universitetspolitiske positioner ved, at vi ikke mener, de studerende og ansatte på universitetet har noget at tabe i forhandlingerne. Det bliver set som en sejr, hvis ledelsen får lov til at ændre på små detaljer ved de planer, som ministeriet har fremsat. De håber på at få et ord indført i afviklingen af universitetet, ikke at kunne modsætte sig den.
Et andet universitet mener derimod, at tiden er kommet til et fuldstændigt opgør med det grundlag, som både fremdriftsreformen, dimensioneringsplaner og andre nedskæringer hviler på. Vi står midt i afviklingen. Vi må ophøre med at tale om lukningen af fag som noget, der sker engang i fremtiden, næste år, om to år.
Det er nu, de bliver lukket, det er nu, vores modstand må melde sig. Vi er imod detailstyring af universitetet, vi er imod dets indretning efter eksterne målsætninger. Vi er for et autonomt, demokratisk universitet, hvor viden, dannelse og forskning er grundlaget.
Studenterpolitikken har indtil nu været præget af et ønske om for enhver pris at holde sig gode venner med den ledelse, der ligesom regeringen hverken har interesse i eller incitament til at give os andet end symbolsk medbestemmelse. Med blokaden tager vi ansvaret for universitetet tilbage. Vi vil ikke længere finde os i, at reformer gennemføres hen over hovedet på os.
I forhold til kompromiset (mellem regering og rektorer om dimensioneringsplanen, red.) gælder samme tankegang: En lille forbedring af et katastrofalt tiltag er ingen sejr.
Vi bliver nødt til at gøre fuldstændigt op med tanken om, at universitetet skal tilpasses eksterne krav om erhvervsrelevans, og etablere en universitetsbevægelse, der effektivt kan forsvare universitetet.
Universitetspolitik er lige nu reduceret til skadesbegrænsning. Det er ekstremt problematisk, når både rektor og repræsentanter for studenterbevægelsen kun kritiserer dimensioneringsplanerne på erhvervslivets præmisser og ikke påpeger, at dette er et katastrofalt angreb på universitetet. Her bliver diskussionen af tal og små detaljer stedfortræder for diskussionen af politik.

link: http://universitetsavisen.dk/campus/blokade-i-vente- i-protest-mod-reformer-ku-ledelse-og-studenterpolitikere

MØD OP TIL BLOKADE ONSDAG KL. 10 PÅ MEFs ADMINISTRATIONSGANG (KUA) ELLER TIL DEMONSTRATION OG BLOKADE VED REKTORATET (AU)