onsdag den 15. april 2015

Blokader på rektoraterne på KU, AU & RUC

Et Andet Universitet blokerer rektorater i hele landet

Onsdag den 15.04.2015 har den universitetspolitiske bevægelse Et Andet Universitet blokeret rektoraterne på Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Roskilde Universitet. Det betyder, at vi efter adgang til rektoraterne har bedt de ansatte om at forlade stedet eller deltage i blokaden. Vi blokerer i protest mod regeringens angreb på universiteterne. Fremdriftsreformen og dimensioneringsplanerne kræver vi trukket tilbage, ligesom vi kræver demokrati og selvbestemmelse indført på universiteterne. Det indebærer afskaffelse af universitetsloven fra 2003, da denne netop forhindrer et frit og demokratisk universitet. Regeringens reformer skriver sig ind i en lang række angreb på universiteternes selvbestemmelse og den frie forskning, som går flere år tilbage. Angrebene er en del af en større international tendens, hvor universiteterne i stigende grad bliver afdemokratiseret, topstyrede og direkte underlagt krav fra det private erhvervsliv.Verden oplever lige nu en bølge af studenterprotester, hvor studerende sammen med ansatte gør modstand mod den gennemgribende erhvervsrettelse og ensretning af universiteterne. Studerende og ansatte i Danmark tager del i kampen!
Et Andet Universitet indtager universitetet og omdanner det til et frit og demokratisk forum med plads til diskussion og frie faglige fællesskaber.
“Vi stopper ikke før, vi har tilkæmpet os et frit og demokratisk universitet. Vi bliver indtil vores krav er opfyldt!,” udtaler talsperson for Et Andet Universitet på KU, Jeanette Søgaard.

- FOR ET FRIT OG DEMOKRATISK UNIVERSITET!

- ERHVERVSLIVET UD AF UNIVERSITETET!

- TRÆK REFORMERNE TILBAGE (VÆK MED FREMDRIFTSREFORM OG DIMENSIONERINGSPLAN)!

- NEJ TIL TOPSTYRING!

- FRI VIDEN!KU: kom til den grønne port på Frue Plads for at komme ind på blokaden. Vi viser film i aften og holder infomøde imorgen kl. 12 på blokaden.