søndag den 23. november 2014

Blokade på Københavns Universitet hævet. Kampen fortsætter!

Efter fem dages fuld blokade af administrationsgangen på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet, ophæver Et andet universitet i dag søndag kl. 15:30 blokaden. Blokaden af rektoratet på Aarhus Universitet fortsætter og udvider.
"Vi stopper blokaden på Københavns Universitet, men kampen fortsætter, ikke bare i Aarhus men også her i København. Gruppen er vokset, og vi er nu endnu flere studerende, der kæmper for et universitet, der tjener viden og ikke det private erhvervsliv," udtaler Karoline Wullum, talsperson for Et andet universitet i København, og uddyber: ”Vi er her stadig, og vi kæmper videre”.
Blokaden har gjort det tydeligt for både de studerende, ledelsen og regeringen, at de studerende bekymrer sig for universitetets fremtid, og er villige til at kæmpe for et frit og demokratisk universitet. Et universitet hvor der er plads til fri forskning, et universitet hvor de studerende skal fordybe sig, ikke skynde sig.
"Vores aktion har vist at modstand er mulig og har styrket kampen imod erhvervsliggørelsen af universitetet. Vi synes det er problematisk at Københavns Universitet har svaret med overdreven aggression i form af politi, trusler om udsmidning af studerende og lockout. De burde have støttet os i kampen, da ledelsen har interesse i et styrket, frit og demokratisk universitet," udtaler Karoline Wullum, talsperson for Et andet universitet.
Blokaden af rektoratet på Aarhus Universitet fortsætter og udvider.  Der er blevet afholdt folkekøkken, filmforevisning, foredrag og stormøder. I den kommende uge er der flere vigtige aktiviteter på programmet:

Mandag inviterer Et andet universitet til åbent informationsmøde om blokaden kl. 16, med mulighed for spørgsmål og diskussion. Mødet finder sted på blokaden og er åbent for alle.

Tirsdag kl. 17-19, ligeledes på blokaden, afholdes der et offentligt debatmøde om universitetets rolle i samfundet og om hvordan vi bedst forsvarer universiteterne mod regeringens angreb, foreløbig med deltagelse af Gorm Harste (lektor i statskundskab, AU), Anne Marie Christensen (lektor i filosofi, SDU), Curt Sørensen (professor emeritus, statskundskab, AU) samt Tabish Khair (lektor i engelsk, AU).

Onsdag kl. 11 udvider Et andet universitet blokaden, idet vi agter at blokere den officielle præsentation af Kvalitetsudvalgets anden rapport i stakladen på Aarhus Universitet. Der vil blive afholdt flere taler i forbindelse med blokaden.
”Kvalitetsudvalget udfører et stykke politisk bestillingsarbejde, og er i kraft dets sammensætning og udgangspunkt en del af angrebet på universitetet. Kvalitet er ikke lig med erhvervsrelevans, som udvalget og regeringen mener. Sikringen af kvalitet skal på demokratisk vis komme nedefra på universiteterne, og ikke fra et centralt regeringsudvalg, der tjener erhvervslivets interesser.”